Het Team
v.l.n.r. Kenny Strobbe, Mario Strobbe, Stijn Vanneste, Xavier Moerman, Eddy Claes

De piloten:


Xavier Moerman

Teamchef:
Strobbe Mario

Mechaniek:
Strobbe Kenny
Eddy Claes

Assistentie:
Steven De Wit
Willy De Meester

Logistiek:
Stijn Vanneste

The History
In mijn jeugdjaren droomde ik ervan ooit een racewagen te kunnen besturen. Op m'n 45e jaar was ik ervan overtuigd dat dit een droom zou blijven tot ik toevallig in december 2001 een advertentie zag (« te koop : Alfa Romeo GTV Racewagen bouwjaar 71', klein budget »). De wagen werd snel aangekocht.

Na het instuderen van 14 bladzijden reglementen, heb ik het theoretisch en praktisch examen afgelegd te Zolder.
Twee maanden later stond ik aan de start van een race voor Historical Cars in Chimay.

De race werd verreden onder zeer moeilijke omstandigheden (wolkbreuk). Zonder enige ervaring eindigde ik op de 3e plaats met ruim 10 seconden voorsprong op enkele zware machines zoals Ferrari, Porsche en TVR. Resultaat: Ik had de smaak al goed te pakken !

Door de drang naar meer snelheid en meer pk, bouwden we een Escort MKII op met een Cosworth turbo motor (300pk). In 2002 werd met deze wagen enkele races gereden in Zolder, Francorchamps en Croix-en-Ternois met telkens een podiumplaats. De racetijden waren van die aard dat we besloten het meer professioneel aan te pakken.

In 2003 reed ik enkele endurance wedstrijden (4 uur) in de Touring Cup-Zolder met een Ford Sierra Cosworth. Helaas kenden we hier veel problemen op vlak van techniek en geluid.

Seizoen 2004 rij ik met een BMW 2002, bouwjaar 1972, de volledige racekalender van de Zolder Sprint Classic Race. Deze reeks werd vorig jaar voor de eerste keer verreden en kende wedstrijd na wedstrijd meer en meer succes zowel naar deelnemers als toeschouwers.


RRT wordt gesponsord door: